business trip to

Wandelen


schoen_1.jpgWandelen is een geliefde bezigheid in Tsjechië. U zult dan ook in elk dorp bordjes van wandelroutes vinden. Er zijn goede wandelkaarten verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel en bij de toeristeninformatiecentra. Bij de toeristeninformatiecentra zijn ook beschrijvingen van korte wandelroutes te verkrijgen, dit zijn allen gemarkeerde wandelroutes.

Het Šumava Nationaal park heeft honderden kilometers gemarkeerde wandelpaden die alle interessante plaatsen in het park met elkaar verbinden. In het park is heel veel aandacht gegeven aan de wensen van de wandelaars:
  • Bij parkeerplaatsen in het park vind u informatieborden met een overzicht van de wandelroutes in de omgeving;
  • Er zijn 8 educatieve wandelroutes in het park gemaakt. Deze zijn erg populair omdat zij u langs de mooiste en interessanste plekken van het park brengen en u veel informatie verschaffen over de bezienswaardigheden onderweg;
  • Naast de perfect aangegeven wandelroutes vindt u nog vele honderden kilometers wandelpaden zonder markering;
  • De echte avonturiers kunnen tochten maken met behulp van GPS en kaart en kompas;
  • In de winter kunt u in dit gebied fantastisch sneeuwwandelen.

herfst_bos_1.jpgEr rijdt in het park een "Groene bus". Deze bus, mede-gefinancieerd door de Europese Unie, rijdt op bio-diesel en verbindt alle populaire plaatsen in het park. Dit maakt het een ideaal vervoermiddel voor wandelaars omdat u dan niet bij uw vertrekpunt hoeft te eindigen. U kunt meer informatie over de dienstregeling van deze busdienst vinden op: www.npsumava.cz.

De ideale tijd voor wandelvakanties in Šumava is ongetwijfeld de herfstvakantie als de kleurenpracht van het gemengde bos op zijn mooist is maar ook het voorjaar als de natuur ontwaakt uit de lange winter en alles weer groen begint te worden is bijzonder geschikt.

Een bezoek aan Šumava is een must voor de fervente wandelaar!