business trip to

Sušicesusice_3.jpgDe naam Sušice is nog een herinnering aan de tijd dat in deze regio goud gewonnen werd en het goudstof te drogen (het werkwoord "sušit") werd gelegd. Het stadje ligt schilderachtig in het dal van de rivier Otava aan de voet van de berg Svatobor (845 m). In de oude stadskern zijn een aantal gerestaureerde historische gebouwen, waaronder het Raadhuis (Renaissance) en de St. Wenceslaskerk (oorspronkelijk uit 1322). Er is ook een interessant 17e eeuws joods kerkhof.

Nadat de gouddelverij over zijn hoogtepunt heen was ontstond in de 19e eeuw een nieuwe bron van inkomsten: de vervaardiging van lucifers. In het plaatselijke museum, Muzeum Šumavy, gevestigd in het voormalige Dekenaatsgebouw, is hieraan een permanente expositie gewijd. Er is een unieke en prachtige collectie luciferdoosjes. Dit museum ligt aan het marktplein van Sušíce.

Sušice is uitstekend geschikt als startpunt voor diverse wandelingen. Geliefd is de wandeling naar de top van de Svatobor. De rode route van 3,5 km is steil en behoorlijk pittig.

susice_1.jpgEen andere berg in de omgeving die een mooi uitzicht biedt, is de Anděla Strážce, waar op de top (557 m) een barokke kapel is gebouwd. De kapel is te bereiken via een brede trap vanaf Alšova, een zijstraat van de Palackého. Wandelingen zijn ook te maken langs de rivier de Otava en voor wie er een dag vooruit trekt, is er ook een prachtige route te lopen naar kasteel Kašperk.

Nuttige informatie

Meer informatie
Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Sušice

Toeristeninformatie:

Městké informační centrum Sušíce
Nám. Svobody 138 342 02
www: http://www.sumavanet.cz/susice/default.asp
mail: icsusice@sumavanet.comBezienswaardigheden

8km: Kasteel Kašperk

kasteel_kasperk_s.jpg
Hoog boven het stadje Kašperské Hory verheven ziet u de omtrekken van kasteel Kašperk. De twee torens van kasteel Kašperk zijn erg opvallend en zijn in de wijde omtrek te zien. Het kasteel werd in de 14e eeuw door Karel IV gebouwd om de goudmijnen en de goudroutes in de gaten te houden.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

9km: Kasteel Rabí

kasteel_rabi_s.jpg
Het kasteel Rabí is de grootste burchtruïne van Bohemen en ligt op 8 kilometer van Sušíce langs de rivier de Ulova. Het is een bijzonder oud kasteel dat voor het eerst beschreven is in de twaalfde eeuw, echter niemand weet precies hoe oud het is.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

9.4km: Kasteel Velhartice

hrad_velhartice_s.jpg
Het kasteel Velhartice werd in de 13e eeuw gebouwd. Imposant stijgt het uit boven de lieflijke vallei van de rivier de Ostružna uitkijkend op de heuvels van Šumava. Het kasteel heeft naam gemaakt doordat het eigendom was van Bušek van Velhartice welke kamerheer was van koning en keizer Karel de Vierde. Het kasteel van Velhartice is een opvallende bezienswaardigheid. Aan de éne kant door zijn romantische uitstraling maar juist ook door zijn duidelijk zichtbare onneembaarheid.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

15.2km: Ruïne van kasteel Prácheň

prachen_castle_s.jpg
De kleine ruïne van het kasteel Prácheň is gelegen op de top van een heuvel, torenend boven de rivier de Otava, net buiten de stad Horažďovice. Het kasteel ws in het verleden een Slavische verstevigde veste en de bouw eindigde aan het eind van de 13e eeuw. In 1315 gaf Jan van Luxemburg de veste kasteelrechten en Bavor de derde van Strakonice bouwde op de plaats van de veste een gotisch kasteel. Gedurende de 16e eeuw raakte het kasteel verlaten en verwaarloosde tot de ruïne die het nu is. De ruïnes zijn geopend voor publiek.

    Bekijk het op de kaart

16.9km: Archeologisch dorp Prášily

archeopark_prasily_s.jpg
Archeological village Prášily - Hoe heeft het leven van de Kelten eruit gezien? Het archeologische dorp in Prášily geeft meer informatie omtrent het leven van de Kelten in dit gebied in Tsjechië.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart