business trip to

Nýrskonyrsko_3.jpgNýrsko ligt 18 km ten zuidwesten van Klatovy aan de rivier de Úhlava. Nýrsko is een klein plattelandsstadje waar een aantal prominente productiebedrijven gevestigd zijn.

Het ontstond in de 13e eeuw als grensplaats aan de handelsroute tussen Bohemen en Beieren.

Het plaatsje heeft slechts enkele bezienswaardigheden. Een daarvan is het barokke gemeentehuis uit 1684 met daarop aangebracht de herinneringsplaquette aan de bevrijding in de 2e wereldoorlog door de Canadezen. Dit feit werd gedurende het communistische tijdperk alleen niet openlijk gezegd.

nyrsko_2.jpgNýrsko is zeer goed geschikt als uitvalsbasis naar het Šumava-gebergte. In het plaatsje zelf bevinden zich een camping en diverse pensions en hotels. Verder heeft het een aantal goede en gezellige restaurants die ook door de inwoners van Nýrsko zelf zeer regelmatig bezocht worden.

Ongeveer 4 km ten zuiden van Nýrsko ligt, in de rivier de Úhlava, de Nýrsko dam. Deze dam, gebouwd in 1969 met een hoogte van 36 meter, heeft een stuwmeer gecreëerd dat dienst doet als drinkwaterreservoir. Vanaf de heuvels rondom het stuwmeer heeft u prachtige vergezichten op het water.

Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Nýrsko

Toeristeninformatie:

Informační a kulturní centrum města Nýrska
Komenského 877 340 22
tel:(+420)376 571 616
www: http://www.sumava.net/icnyrsko/default.asp?lng=cz
mail: ic@mestonyrsko.czBezienswaardigheden

7.5km: Kasteel en Galerie Klenová

kasteel_klenova_s.jpg
Op 6 kilometer van Nyrsko, richting Klatovy, vind u kasteel Klenová. Van het originele middeleeuwse kasteel vind u alleen de ruïnes nog terug. Boven op de oude ruïne is in de 17e eeuw weer een renaissance kasteel gebouwd. Ook dit kasteel is in de loop der eeuwen in verval geraakt en is daarna weer in Neo-Gotische stijl opgebouwd.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

11.9km: Bílá Strž

bila_strz_s.jpg
Het natuurreservaat Bílá Strž is bekend door de gelijknamige waterval. Het is onderdeel van het Nationaal park Šumava en is 97 ha groot. Het natuurreservaat is in het verleden opgericht om de 14 meter hoge waterval en de mooie vallei waar hij in ligt, te beschermen. De wanden van de vallei zijn nog bedekt met resten van het oerbos.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

12.8km: Cerné jezero (Het zwarte meer)

cerne_jezero_s.jpg
Het grootste natuurlijk gevormde meer in Tsjechië is Černé jezero (Het zwarte meer). Dit meer heeft zijn naam gekregen door de zwart uitziende waterspiegel die het meer een mysterieuze aanblik geeft.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

13.9km: Aquapark Kdyně

bazen_kdyne.jpg
Het Aquapark Kdyně werd in 2010 geopend en heeft een 60 m lange water glijbaan en een groot zwembad met een oppervlakte van 425 m2. U kunt ook uitgebreid genieten van de diverse wellness mogelijkheden zoals het laconium, de finse sauna, het turks bad en de infrarood sauna.

Adres: Dělnická 724, Kdyně | Openingstijden: Ma - Vr: 11:00h. - 21:30h., Za - Zo: 10:00h - 21.30h.

    Bekijk het op de kaart

18.9km: Kasteel Velhartice

hrad_velhartice_s.jpg
Het kasteel Velhartice werd in de 13e eeuw gebouwd. Imposant stijgt het uit boven de lieflijke vallei van de rivier de Ostružna uitkijkend op de heuvels van Šumava. Het kasteel heeft naam gemaakt doordat het eigendom was van Bušek van Velhartice welke kamerheer was van koning en keizer Karel de Vierde. Het kasteel van Velhartice is een opvallende bezienswaardigheid. Aan de éne kant door zijn romantische uitstraling maar juist ook door zijn duidelijk zichtbare onneembaarheid.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart