business trip to

Klatovyklatovy_2.jpgDeze stad (23.000 inw) wordt ook wel 'de noordelijke poort tot de Šumava' genoemd. Klatovy heeft een fraaie historische skyline; twee gebouwen domineren het hooggelegen vierkante marktplein. De Zwarte Toren, Černá věš, werd gebouwd door de Nederlandse architect Antonie Salvellyn in 1555. Hij staat naast het stadhuis en diende destijds als gevangenis. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over het Boheemse Woud.

klatovy_1.jpg Bijzonder imposant is de barokke Jezuïetenkerk met zijn rijkelijk versierde gevel en interieur. Onder de kerk bevinden zich de catacomben. In deze krypte werden leden van de Jezuïetenorde en belangrijke burgers uit de stad begraven.

De tevens in barokke stijl opgetrokken apotheek "U Bílého jednoročce" geeft een uitgebreid overzicht van de ontwikkelingen in de farmacie door de eeuwen heen. De apotheek is een monument dat vermeld staat op de erfgoedlijst van UNESCO.

Rondom de stad zijn nog gedeeltelijk de oude stadsmuren terug te vinden. De oude bastions zijn nu omgevormd tot een park waar moderne kunst oog in oog staat met het verleden.

De stad Klatovy is inmiddels beroemd geworden vanwege de histiorische bezienswaardigheden en de fabricage van allerlei traditionele producten maar ook vanwege de productie van anjers die gekweekt werden uit kleinbloemige anjers die afkomstig waren uit Frankrijk. Helaas zijn de bloemenvelden die ooit de omgeving van Klatovy in de zomer sierden verleden tijd.

Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Klatovy

Toeristeninformatie:

Informační centrum Klatovy
Náměstí Míru 63 339 01
tel:(+420) 376 347 240
www: http://www.klatovy.cz/icklatovy/default.asp?lng=cz
mail: icklatovy@mukt.czBezienswaardigheden

8.6km: Kasteel en Galerie Klenová

kasteel_klenova_s.jpg
Op 6 kilometer van Nyrsko, richting Klatovy, vind u kasteel Klenová. Van het originele middeleeuwse kasteel vind u alleen de ruïnes nog terug. Boven op de oude ruïne is in de 17e eeuw weer een renaissance kasteel gebouwd. Ook dit kasteel is in de loop der eeuwen in verval geraakt en is daarna weer in Neo-Gotische stijl opgebouwd.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

16.5km: Kasteel Velhartice

hrad_velhartice_s.jpg
Het kasteel Velhartice werd in de 13e eeuw gebouwd. Imposant stijgt het uit boven de lieflijke vallei van de rivier de Ostružna uitkijkend op de heuvels van Šumava. Het kasteel heeft naam gemaakt doordat het eigendom was van Bušek van Velhartice welke kamerheer was van koning en keizer Karel de Vierde. Het kasteel van Velhartice is een opvallende bezienswaardigheid. Aan de éne kant door zijn romantische uitstraling maar juist ook door zijn duidelijk zichtbare onneembaarheid.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

19km: Aquapark Kdyně

bazen_kdyne.jpg
Het Aquapark Kdyně werd in 2010 geopend en heeft een 60 m lange water glijbaan en een groot zwembad met een oppervlakte van 425 m2. U kunt ook uitgebreid genieten van de diverse wellness mogelijkheden zoals het laconium, de finse sauna, het turks bad en de infrarood sauna.

Adres: Dělnická 724, Kdyně | Openingstijden: Ma - Vr: 11:00h. - 21:30h., Za - Zo: 10:00h - 21.30h.

    Bekijk het op de kaart