business trip to

Kašperské Horykasperske_1.jpgDit gezellige stadje is ontstaan toen hier in de 14e eeuw grote hoeveelheden gouderts werden gevonden. Op weg naar het oude bergstadje Kašperské Hory passeert u de ruïne van de 14e eeuwse burcht van Kašperk, ooit gebouwd op de grens met Bavaria.

Het stadje zelf is ontstaan toen in deze regio in de 14e eeuw grote hoeveelheden gouderts werden gevonden. Kašperské Hory was toen op het gebied van goudwinning een industrieel centrum van formaat en nu herinneren de fraaie gebouwen hier nog aan.

Aan het plein vindt u het prachtig gerestaureerde gemeentehuis en midden op het plein domineert de St. Nicolaaskerk het stadsbeeld.

Ook heeft het stadje een boeiend museum over de streek Šumava. Hier vindt behalve alle informatie over de flora en fauna van het Boheemse Woud ook een uitgebreide collectie wandel- en fietskaarten.

Kašperské Hory is zowel in de zomer als in de winter een prima vakantieoord. In de winter kan er gezellig geskied worden. Er zijn 3 skiliften met afdalingen voor de beginnende en gevorderde skieër. Door de kleinschaligheid is het prima geschikt voor een gezinsvakantie.

Kašperské Hory is vaak beschreven in de novellen en verhalen van de hand van de beroemde schrijver Karel Klostermann (1848 – 1923).

Tijdens de zomer is Kašperské Hory een goede uitvalsbasis voor diverse dagtrips in de omgeving.

Nuttige informatie

Meer informatie

Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Kašperské Hory

Toeristeninformatie:

Městské kulturní a informační středisko
Náměstí 1 341 92
tel:(+420) 376 503 411
www: http://www.sumavanet.cz
mail: informace@kasphory.czBezienswaardigheden

2.8km: Kasteel Kašperk

kasteel_kasperk_s.jpg
Hoog boven het stadje Kašperské Hory verheven ziet u de omtrekken van kasteel Kašperk. De twee torens van kasteel Kašperk zijn erg opvallend en zijn in de wijde omtrek te zien. Het kasteel werd in de 14e eeuw door Karel IV gebouwd om de goudmijnen en de goudroutes in de gaten te houden.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

13.2km: Archeologisch dorp Prášily

archeopark_prasily_s.jpg
Archeological village Prášily - Hoe heeft het leven van de Kelten eruit gezien? Het archeologische dorp in Prášily geeft meer informatie omtrent het leven van de Kelten in dit gebied in Tsjechië.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart