business trip to

Domažlicedomazlice_1.jpgDomažlice, de hoofdplaats van de gelijknamige okres is, met 11.000 inwoners, een van de grootste plaatsen in Šumava. Toch maakt de stad een knusse indruk. Vanwege de kostbare historische architectuur staat het stadje als geheel onder monumentenzorg. Er is een langgerekt marktplein. Aan dit marktplein liggen veel huizen met zuilenbogen, een toren en twee stadspoorten. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren ook de Dekanaatskerk Maria Geboorte, het Augustinerklooster en de Maria Hemelvaart Kerk. Van de voormalige burcht Chodsko is alleen nog een toren overgebleven die nu ingebruik is als museum.


domazlice_3.jpg
Domažlice is de hoofdstad van het gebied Chodsko, het "land van de Choden", een oude Slavische volksstam die zich hier had gevestigd en belast was met de bewaking van de grens met Duitsland. Dit vindt u terug in de - ook nu nog wel gedragen - klederdracht, het dialect (maar dat zult u als Nederlandssprekende waarschijnlijk niet kunnen onderscheiden van het gewone Tsjechisch), de volksmuziek en de volksdansen. Om dit laatste te kunnen horen en zien, moet u het geluk hebben dat er een dorpsfeest is.

Hoogtepunt is het jaarlijkse feest dat gedurende twee dagen in augustus duizenden bezoekers naar de stad trekt. Het volkskundig museum heeft een interessante folkloristische collectie.

Liefhebbers van lekkernijen kunnen de typisch Chodische kwarkkoeken eens proberen.


Nuttige informatie

Meer informatie
Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Domažlice

Toeristeninformatie:

Městské informační centrum Domažlice
Náměstí Míru 51 344 01
tel:379725852
www: http://www.idomazlice.cz
mail: mks@idomazlice.czBezienswaardigheden

0.3km: Kasteel Domažlice

kasteel_domazlice_s.jpg
Het kasteel Domažlice is gebouwd in de 13e eeuw. Het was onderdeel van de verdedigingswerken van de stad Domažlice en bevindt zich aan de zuid-west kant van de stad. Het kasteel huisvestte het bestuur van de Chodsko regio.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

8.5km: Houthakkersmuseum

drevorubecke-pec_s.jpg
In Pec pod Cerchovem kunt u de particuliere collectie van het houthakkersmuseum zien. Het merendeel van de tentoongestelde voorwerpen zijn in bruikleen gegeven of zijn geschonken door de huidige bewoners van het dorp, die ze geërfd hebben van hun voorouders. De lokale houthakkers, zo wordt beweerd, waren de beste in het land.
Adres: Pec pod Čerchovem 91, 344 01 Pec pod Čerchovem, Tel: +420 379 795 250

    Bekijk het op de kaart

9.3km: Aquapark Kdyně

bazen_kdyne.jpg
Het Aquapark Kdyně werd in 2010 geopend en heeft een 60 m lange water glijbaan en een groot zwembad met een oppervlakte van 425 m2. U kunt ook uitgebreid genieten van de diverse wellness mogelijkheden zoals het laconium, de finse sauna, het turks bad en de infrarood sauna.

Adres: Dělnická 724, Kdyně | Openingstijden: Ma - Vr: 11:00h. - 21:30h., Za - Zo: 10:00h - 21.30h.

    Bekijk het op de kaart

9.8km: Kasteel Horšovský Týn

kasteel_horsovsky_tyn_s.jpg
Horšovský Týn ligt zo'n 12 km ten noorden van Domažlice. De oorsprong van het kasteel ligt in de 13e eeuw. Het omvat een residentieel paleis, een indrukwekkkende kapel van de Heilige Drieëenheid en toegangspoorten aan de west- en oostzijden.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

12.2km: Uitkijktoren Čerchov

De berg Čerchov (1041 m.) is de hoogste berg in het gebied Český les, ten zuidwesten van Domažlice.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart