business trip to

Blatnáblatna_1.jpgBlatná is een vriendelijk klein stadje met gezellige straatjes en knusse winkeltjes. Het kleine stadje Blatná wordt al sinds de 13e eeuw beschreven. Het plaatsje bestaat uit een versterkte burcht met daaromheen het dorp. Het stadje staat ook bekend als de "rozenstad" vanwege de lange historie van het cultiveren van rozen gestart door de kweker Jan Bohm. In de zomer kun je de rozen zien en vooral ruiken in het prachtig aangelegde kasteelpark.

Het meest in het oog springende van het stadje is het Kasteel Blatná. Het kasteel staat aan de oever van de rivier de Lomnice. Oorspronkelijk was het kasteel omgeven door heidevelden, maar in de 19e eeuw werd het herbouwd in de gotische stijl en in de heidevelden rond het kasteel werd de gracht uitgegraven.

blatna_3.jpg

Het kasteelpark rondom het kasteel Blatná is de meest indrukwekkend plek in de stad. Afgezien van het waterpartijen is de attractie misschien toch wel de vele damherten met hun gevlekte vacht welke vrij rondlopen in het park. Het park is open voor het publiek.

Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Blatná

Toeristeninformatie:

Blatná Infocentrum
J. P. Koubka 4
tel:383 420 300
mail: blatna@ciao.czBezienswaardigheden

18.5km: Kasteel Strakonice

kasteel_strakonice_s.jpg
Dit gotische kasteel stamt uit het eind van de 12e eeuw. Het is gebouwd in opdracht van de Bavor familie van Strakonice. In 1243 werd een deel gedoneerd aan de Johannieterorde. Bezienswaardig zijn de kerk van St Procope, de kapittelzaal en een klooster met unieke gotische schildering. De Rumpál toren geeft een geweldig uitzicht over de stad.

Adres: Zámek 1, 38601 Strakonice | Geopend Di-Zo 9:00h-16:00h.

    Bekijk het op de kaart

18.5km: Leerpad Švanda dudák

leerpad_strakonice_s.jpg
Ongeveer tweehonderd jaar geleden leefde in de omgeving van Strakonice een beroemde doedelzakspeler, genaamd Švanda. De beroemde Tsjechische toneelschrijver J.K. Tyl schreef een toneelstuk gebaseerd op het leven van deze doedelzakspeler. Je kunt in de voetstappen treden van Švanda op het 15 km. lange leerpad door de omgeving van Strakonice.

Startpunt: Bij de toegang van het kasteel van Strakonice.

    Bekijk het op de kaart

18.7km: Ruïne van kasteel Prácheň

prachen_castle_s.jpg
De kleine ruïne van het kasteel Prácheň is gelegen op de top van een heuvel, torenend boven de rivier de Otava, net buiten de stad Horažďovice. Het kasteel ws in het verleden een Slavische verstevigde veste en de bouw eindigde aan het eind van de 13e eeuw. In 1315 gaf Jan van Luxemburg de veste kasteelrechten en Bavor de derde van Strakonice bouwde op de plaats van de veste een gotisch kasteel. Gedurende de 16e eeuw raakte het kasteel verlaten en verwaarloosde tot de ruïne die het nu is. De ruïnes zijn geopend voor publiek.

    Bekijk het op de kaart

19.4km: Monument Lety

lety_s.jpg
De locatie van het voormalige concentratiekamp van Lety is op 23 april 1998 uitgeroepen tot cultureel monument van het Ministerie van Cultuur van de Tsjechische Republiek. Op deze plaats zijn de gevangenen van het vernietigingskamp in Lety begraven liggen. Er is een monument ter gedachtenis "voor de slachtoffers van het vernietigingskamp voor zigeuners in Lety" onthuld in 1995. Het vernietigingskamp zelf bestaat niet meer.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart