business trip to

Vimperkvimperk_3.jpgHet ligt op 720 meter hoogte en heeft ongeveer 8.500 inwoners.

Vimperk ligt aan een oude handelsroute van Beieren naar Bohemen, waarover in vroegere tijden zout werd vervoerd. De stadswallen uit de 15e eeuw zijn deels bewaard gebleven, waaronder één van de torens.
Boven de stad torent een machtig slot, een voormalige burcht, met een expositie van het stedelijk museum. De oorspronkelijk gotische burcht uit de 13e eeuw is eerst in renaissancestijl en later (1734) in barokstijl omgebouwd.

vimperk_1.jpgIn de gotische kerk van Maria Visitatie, de parochiekerk, staat een beroemd Madonnabeeld van omstreeks 1400. Het interieur van de kerk is versierd met fresco's.

Even ten zuiden van de stad ligt de op vier na hoogste berg van de Šumava: de Boubín (1362 m). Aan de voet van de berg ligt een stuk overgebleven oerbos van bijna 50 hectare. In de zomer vindt er in Vimperk een volksfeest plaats onder de titel "Zomer onder de Boubín".Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Vimperk

Toeristeninformatie:

Mestské Informační stredisko
Nám. Svobody 8 385 01
tel:(+420) 388 411 894
www: http://www.sumavanet.cz/icvimperk/default.asp
mail: infocentrum@mesto.vimperk.czBezienswaardigheden

1.1km: Kasteel Vimperk

kasteel_vimperk_s.jpg
Kasteel Vimperk is een van de vele kastelen die Šumava rijk is. Ook dit kasteel was bedoeld om de gouden handelsroute te beschermen. Het kasteel kijkt uit over de Volyňka rivier en het stadje Vimperk.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

7.7km: Boubínský Prales

boubin_s.jpg
Boubínský Prales (Boubín oerbos) is een prachtig bos in Šumava. Het ligt tussen Vimperk, in het noorden, en Lenora aan de zuidkant.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

14.7km: Geboortehuis van Jan Hus

dumjanhus_s.jpg
Jan Hus van één van de belangrijkste personen uit de geschiedenis van Tsjechië. Hij is één van de eerste reformanten geweest in de geschiedenis van Europa. Hij keerde zich tegen de rijkdom van de kerk. Daarnaast is Jan Hus één van de grondleggers van de Tsjechische taal. Hij keerde zich tegen het germanisme dat door de overvloedige immigratie van Duitstaligen de eigen taal bedreigde en was ook de eerste die de bijbel in het Tsjechisch heeft vertaald.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

19.6km: Kasteel Kašperk

kasteel_kasperk_s.jpg
Hoog boven het stadje Kašperské Hory verheven ziet u de omtrekken van kasteel Kašperk. De twee torens van kasteel Kašperk zijn erg opvallend en zijn in de wijde omtrek te zien. Het kasteel werd in de 14e eeuw door Karel IV gebouwd om de goudmijnen en de goudroutes in de gaten te houden.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart