business trip to

PrachaticePrachatice is een regiohoofdstad in het gebergtevoorland van Šumava, aan de voet van de berg Libín (1091m). Prachatice ligt op een hoogte van 569 m en heeft 12.500 inwoners. Het stadje staat vanwege meerdere historische gebouwen onder monumentenzorg.

prachatice_2.jpgDe stad kreeg in de 14e eeuw een monopolie op de zouthandel met de stad Passau. Ook allerlei andere koopwaar passeerde Prachatice, omdat het aan de handelsroute "Goldener Steg" lag. Met name de 16e eeuw was vanwege de belangrijke handelsbetrekkingen de Gouden Eeuw.

prachatice_1.jpgVan de historische kern van de stad bleven een deel van de stadsmuren en de poort Dolní Brána bewaard. Met name het marktplein van Prachatice is het bezoeken waard. De omliggende gebouwen zijn veelal mooi gedecoreerd met fresco's of graffito's uit de 16e eeuw.

Het oude raadhuis dateert uit 1570. Aan de voorzijde is het gebouw gedecoreerd met voorstellingen die onder meer aan het Oude Testament ontleend zijn.

In de omgeving van Prachatice liggen twee natuurreservaten en het 7 ha grote gletsjermeer Plesné Jezero, aan de voet van de 1320 m hoge berg Tristolicník (Driestoeltjesberg).

Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Prachatice

Toeristeninformatie:

Kulturní a informační služby města Prachatice
Velké Náměstí 1 383 01
tel:(+420) 388 312 563
www: http://www.prachatice.cz
mail: icentrum@prachatice-info.czBezienswaardigheden

4.4km: Geboortehuis van Jan Hus

dumjanhus_s.jpg
Jan Hus van één van de belangrijkste personen uit de geschiedenis van Tsjechië. Hij is één van de eerste reformanten geweest in de geschiedenis van Europa. Hij keerde zich tegen de rijkdom van de kerk. Daarnaast is Jan Hus één van de grondleggers van de Tsjechische taal. Hij keerde zich tegen het germanisme dat door de overvloedige immigratie van Duitstaligen de eigen taal bedreigde en was ook de eerste die de bijbel in het Tsjechisch heeft vertaald.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

12.1km: Boubínský Prales

boubin_s.jpg
Boubínský Prales (Boubín oerbos) is een prachtig bos in Šumava. Het ligt tussen Vimperk, in het noorden, en Lenora aan de zuidkant.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

15.6km: Archeologisch dorp Netolice

archeopark_netolice_s.jpg
Het archeologisch openluchtmuseum van netolice is gelegen op de top van de Sint Jansheuvel boven het dorp Netolice. Vanuit het archeologisch dorp heb je daardoor dan ook een geweldig uitzicht op de heuvels van Šumava.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

17.1km: Kasteel Vimperk

kasteel_vimperk_s.jpg
Kasteel Vimperk is een van de vele kastelen die Šumava rijk is. Ook dit kasteel was bedoeld om de gouden handelsroute te beschermen. Het kasteel kijkt uit over de Volyňka rivier en het stadje Vimperk.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart