business trip to

Kaplicekaplice_1.jpgKaplice ligt aan de voet van de Novohradské Hory, schilderachtig gelegen aan de oever van de rivier de Malše. Kaplice was van oorsprong een middeleeuwse handelsplaats en dankzij dit feit kunt u genieten van zijn historische gebouwen in het centrum en de diverse kasteelruïnes in de directe omgeving van de stad. Kaplice werd gesticht als handelsplaats langs de belangrijke handelsroute tussen Noord Oostenrijk en Zuid Bohemen. Door de bloeiende zouthandel groeide Kaplice in korte tijd uit van een klein middelseeuws dorp tot een welvarende stad.

Door de eeuwen heen was Kaplice wisselend Boheems en Duits eigendom. Toen na de 2e Wereldoorlog Tsjechoslowakije werd hersteld werd Kaplice weer een Tsjechische stad.

Onder het communistische bewind was Kaplice en zijn omgeving maar beperkt bewoond. Na 1989 kwamen de Tsjechen weer terug naar de stad en werden er veel nieuwe huizen gebouwd en de nog overgebleven gebouwen zijn opgeknapt.

Niet alleen de stad Kaplice heeft veel te bieden In de omgeving zijn veel prachtige meren, oerbossen en zonnige weiden. Een geweldige omgeving om te wandelen en te fietsen.


Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Kaplice

Toeristeninformatie:

Kulturní a informační centrum Kaplice
Linecká 434 382 41
tel:+420 380 311 388
www: http://www.mestokaplice.cz
mail: infocentrum@mestokaplice.czBezienswaardigheden

15.8km: Zlatá Koruna

zlata_koruna_s.jpg
Vlakbij Český Krumlov ligt het cisterciënzerklooster Zlatá Koruna (De gouden kroon). De naam De gouden kroon is aan het klooster gegeven omdat het klooster een doorn uit de doornenkrans van Jezus in zijn bezit heeft. Het klooster is in 1995 op de nationale culturele erfgoedlijst komen te staan.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

18.1km: Čertova Stěna

certova_stena_s.jpg
Čertova Stěna oftewel de duivels muur is een opmerkelijke geologische formatie. Het is een beschermd natuurgebied direct gelegen aan de rivier de Vltava tussen de beide stuwmeren van Lipno. Bij het binnengaan van het steile ravijn zie je meteen een grote rots opgebouwd uit granietbrokken.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

19.5km: Dívčí Kámen

divci_kamen_s.jpg
Het Dívčí Kámen, oftewel Meisjessteen, middeleeuws kasteel werd gebouwd bovenop een rotsklif hoog beven de samenstroming van de Křemžský Vltava. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de Rosenberg´s in 1349

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart