business trip to

Český Krumlovceskykrumlov_1.jpg Český Krumlov vindt zijn oorsprong in de burcht die gebouwd is in de 13e eeuw, waaromheen later de stad verrees.

Het oudste deel (uit ca. 1280) van de stad is "Latran" in het onderste deel van de burcht, dat vanaf het parkeerterrein buiten de stad bereikt wordt via een brug met een imposante wachttoren. Hiervandaan komt u door een klein straatje op het marktplein. Op dit gezellige pleintje liggen tussen historische gebouwen (o.a. het renaissance raadhuis met arcaden) restaurants en terrassen. Hier vlakbij staat de Dekenaatskerk St. Vitus uit 1439 met zijn bijzonder waardevolle interieur.

De oude stad is erg gezellig met leuke winkelstraatjes. Hier vindt u diverse winkels met Boheems glas, souvenirwinkeltjes en gezellige restaurantjes.

ceskykrumlov_2.jpgDe "Bovenste Burcht" bestaat uit gebouwen die in verschillende periodes verrezen zijn. De burcht werd in de jaren 1575 - 1590 omgebouwd; het huidige uiterlijk stamt uit 1687. Door een overdekte gang is het slot verbonden met het theater (1766). In de tuin staat het paviljoen Bellaria en de barokke rijschool. Voor het slot ligt tegenwoordig een openluchttheater met een draaibaar podium. In het slot bevindt zich een galerie met waardevolle prenten. Het minorietenklooster is uit het jaar 1350; de kerk werd in de 17e eeuw in barokstijl omgebouwd. Het Clarissenklooster is overwegend barok. De bierbrouwerij bij het klooster stamt uit het jaar 1604.

Ten noorden van Český Krumlov ligt de berg Klet (1083 m). Deze is te bereiken per stoeltjeslift vanuit het dalstation Krasetin, 2 km van het treinstation Helubov. Aan de zuidkant van de top van de Klet is het Klet observatium en planetarium gelegen. Met name het observeren van kleinere planeten en kometen krijgt hier veel aandacht. Meer informatie vindt u op hun website.

6 km ten noorden van Český Krumlov ligt in de heuvels het schitterend gerestaureerde vroeggotische klooster Zlátá Koruna (= Gouden Kroon) met aan de noordzijde de Kapel van de Engelbewaarders, het oudste nog bestaande gebouw van het kloostercomplex.

Op deze Engelstalige website over Český Krumlov vind u nog meer informatie.

Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Český Krumlov

Toeristeninformatie:

Ceský Krumlov Infocentrum
Nám. Svornosti 2 38101
tel:(+420) 380 704 622
www: http://www.ckrumlov.info/php/
mail: info@ckrumlov.czBezienswaardigheden

6.3km: Zlatá Koruna

zlata_koruna_s.jpg
Vlakbij Český Krumlov ligt het cisterciënzerklooster Zlatá Koruna (De gouden kroon). De naam De gouden kroon is aan het klooster gegeven omdat het klooster een doorn uit de doornenkrans van Jezus in zijn bezit heeft. Het klooster is in 1995 op de nationale culturele erfgoedlijst komen te staan.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

6.6km: Blanský Les

blansky_les_s.jpg
Blanský Les is 21.235 ha groot en is een waar paradijs voor de buitensporter. Het gebied heeft in 1990 de status van natuurreservaat gekregen en ligt in de districten České Budějovice, Český Krumlov en Prachatice. Het is een gebied met grote ecologische waarde in het lagergelegen gedeelte van Šumava. Het hoogste punt wordt gevormd door de berg Kleť met 1084 meter.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

9.2km: Dívčí Kámen

divci_kamen_s.jpg
Het Dívčí Kámen, oftewel Meisjessteen, middeleeuws kasteel werd gebouwd bovenop een rotsklif hoog beven de samenstroming van de Křemžský Vltava. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de Rosenberg´s in 1349

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

18.6km: Čertova Stěna

certova_stena_s.jpg
Čertova Stěna oftewel de duivels muur is een opmerkelijke geologische formatie. Het is een beschermd natuurgebied direct gelegen aan de rivier de Vltava tussen de beide stuwmeren van Lipno. Bij het binnengaan van het steile ravijn zie je meteen een grote rots opgebouwd uit granietbrokken.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart