business trip to

Týn nad Vltavoutyn_1.jpgDe nederzetting werd in de 10e eeuw gesticht als een handelsplaats. In de 12e eeuw werd er op een heuvel boven Týn een kasteel gebouwd. Later werd dit kasteel door veelvuldige aanvallen volledig vernietigd.

In de 13e eeuw werd bij de oversteekplaats door de rivier een houten brug gebouwd, de eerste in Zuid Bohemen. Týn werd daardoor een ideale locatie voor de doorvoer van zout dat via de Gouden Weg vanuit de zuidelijker gelegen landen naar de stad werd aangevoerd.

tyn_3.jpgIn Týn nad Vltavou vind u een actief cultureel leven. Het gemeentelijk museum met exposities van poppen en stenen, is gelegen aan het marktplein.

Aan dit plein ligt ook de gemeentelijke galerie kunst club. Deze galerie heeft naam gemaakt als een van de beste van Tsjechië dankzij exposities van de beste Tsjechische kunstenaars.

Dankzij zijn unieke ligging, met de beide dammen Orlická en Hněvkovická in de nabijheid, is Týn nad Vltavou en zijn omgeving een van de beste gebieden voor de diverse watersportactiviteiten.


Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van Týn nad VltavouBezienswaardigheden

5.8km: Židova strouha

zidova_strouha_s.jpg
Het natuurmonument Židova strouha is gelegen langs de gelijknamige stroom in het Táborská Pahorkatina hoogland, ongeveer 2 km ten zuiden van de stad Bechyně.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

14.2km: Ruïne van kasteel Dobronice

Dobronice_s.jpg
De ruïne van het kasteel van Dobronice is gelegen op 7 kilometer van Bechyně, boven de rivier de Lužnice. Kasteel Dobronice werd gebouwd gedurende de eerste helft van de 14e eeuw. In 1455 was het in het bezit van de Rožmberk familie.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

19.2km: Kasteel Hluboká

kasteel_hluboka_s.jpg
Het kasteel van Hluboká nad Vltavou is een van de bekendste kastelen van Tsjechië. Het is gebouwd in de neogotische stijl naar het kasteel in Windsor.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

19.2km: Jarník

jarnik_s.jpg
De heuvel Jarník(609 m) is één van de hoogste toppen van de Písecké Hory (Písek Gebergte). De heuvel ligt ongeveer 3 km ten oosten van de stad Písek. Op de top is een uitzichttoren geplaatst. Vanaf deze toren kunt u genieten van prachtige vergezichten over de omgeving waaronder de steden Týn nad Vltavou en Písek. De restanten van de goudwinning uit het verleden zijn te vinden op de zuidwest helling van de heuvel - een verlaten put met de overblijfselen van tunnels.

    Bekijk het op de kaart