business trip to

Holašoviceholasovice_1.jpgDe tijd heeft hier eeuwen stil gestaan. Door heel Zuid Bohemen heen vind u de boerderijen in de typisch Zuid Boheemse boerenbarokstijl. Maar nergens vind u zo'n uitgebreide verzameling van dergelijke huizen als in Holašovice.

Het is dan ook meer dan terecht dat Holašovice vermeld staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Holašovice is een klein dorpje, ongeveer 15 km ten westen van České Budejovice en ligt aan de noordgrens van het natuurreservaat Blanský Les.

holasovice_2.jpg
De zogenoemde boerenbarokstijl is een mengeling van de barokke, de rococo en de classisistische bouwstijlen.

In Holašovice zijn niet zozeer hoogstandjes van deze architectuele stijl terug te vinden maar door de compactheid en de eenheid van het dorp krijgt u een goed beeld van hoe het dorp er in de 19e eeuw moet hebben uitgezien.


Wanneer u České Budejovice bezoekt is een omweg via dit dorpje meer dan de moeite waard!


Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van HolašoviceBezienswaardigheden

10.3km: Archeologisch dorp Netolice

archeopark_netolice_s.jpg
Het archeologisch openluchtmuseum van netolice is gelegen op de top van de Sint Jansheuvel boven het dorp Netolice. Vanuit het archeologisch dorp heb je daardoor dan ook een geweldig uitzicht op de heuvels van Šumava.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

10.9km: Dívčí Kámen

divci_kamen_s.jpg
Het Dívčí Kámen, oftewel Meisjessteen, middeleeuws kasteel werd gebouwd bovenop een rotsklif hoog beven de samenstroming van de Křemžský Vltava. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de Rosenberg´s in 1349

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

11.6km: Blanský Les

blansky_les_s.jpg
Blanský Les is 21.235 ha groot en is een waar paradijs voor de buitensporter. Het gebied heeft in 1990 de status van natuurreservaat gekregen en ligt in de districten České Budějovice, Český Krumlov en Prachatice. Het is een gebied met grote ecologische waarde in het lagergelegen gedeelte van Šumava. Het hoogste punt wordt gevormd door de berg Kleť met 1084 meter.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

14.7km: Zlatá Koruna

zlata_koruna_s.jpg
Vlakbij Český Krumlov ligt het cisterciënzerklooster Zlatá Koruna (De gouden kroon). De naam De gouden kroon is aan het klooster gegeven omdat het klooster een doorn uit de doornenkrans van Jezus in zijn bezit heeft. Het klooster is in 1995 op de nationale culturele erfgoedlijst komen te staan.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

15.2km: Kasteel Hluboká

kasteel_hluboka_s.jpg
Het kasteel van Hluboká nad Vltavou is een van de bekendste kastelen van Tsjechië. Het is gebouwd in de neogotische stijl naar het kasteel in Windsor.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart