business trip to

České Budějoviceceske_budejovice_2.jpgMet zo'n 100.000 inwoners is České Budějovice de grootste stad van Zuid Bohemen. De Duitse benaming voor de stad is Budweis.

České Budějovice heeft een mooi marktplein, het Náměstí Premysla Otakara II, dat omgeven is met mooi gerestaureerde huizen met arcaden. Het is een volledig vierkant plein met een zijdelengte van 133 meter. In het midden staat de weelderige 18e eeuwse Samson-fontein. Het barokke raadhuis stamt uit 1731. Het is rijkelijk versierd met beelden. De St. Nicolaaskerk werd in het midden van de 17e eeuw in barokstijl gebouwd op de plaats van een gotische kerk.

ceske_budejovice_3.jpg Net als Český Krumlov staat ook České Budějovice onder monumentenzorg, in dit geval vanwege de talrijke laat-gotische, renaissance en barokke huizen, de arcades en de resten van een gotische vesting. Zichtbaar symbool van de voormalige rijkdom van de stad is de Černá Věž, de Zwarte Toren, een 72 meter hoge klokken- en wachttoren uit het jaar 1577. Interessant is ook het Tsjechische deel van de voormalige (paarden)spoorlijn van České Budějovice naar Linz (in Oostenrijk).

De stad is een belangrijk verkeersknooppunt en industriecentrum. Zo staat er de bekende Budvar-brouwerij. Het bier is tot ver over de grenzen bekend; al in de 16e eeuw liet Ferdinand I er zelfs geregeld zijn hof mee bevoorraden.Nuttige informatie


Bekijk het op de kaart

Campings in de omgeving van České Budějovice

Toeristeninformatie:

Ceské Budějovice Informacní centrum
Nám. Přemysla Otakara II. č. 1
tel:(+420) 386 801 413
www: http://www.c-budejovice.cz/cz/stranky/uvod.aspx
mail: infocb@c-budejovice.cz

Informacní centrum Bavorský les - Šumava
Karla IV 416/14 370 21
tel:+420 387 202 598
www: http://www.bavorskeles.cz
mail: info.cb@bavorskelesy.czBezienswaardigheden

8.9km: Kasteel Hluboká

kasteel_hluboka_s.jpg
Het kasteel van Hluboká nad Vltavou is een van de bekendste kastelen van Tsjechië. Het is gebouwd in de neogotische stijl naar het kasteel in Windsor.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

12.8km: Dívčí Kámen

divci_kamen_s.jpg
Het Dívčí Kámen, oftewel Meisjessteen, middeleeuws kasteel werd gebouwd bovenop een rotsklif hoog beven de samenstroming van de Křemžský Vltava. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de Rosenberg´s in 1349

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

15.3km: Zlatá Koruna

zlata_koruna_s.jpg
Vlakbij Český Krumlov ligt het cisterciënzerklooster Zlatá Koruna (De gouden kroon). De naam De gouden kroon is aan het klooster gegeven omdat het klooster een doorn uit de doornenkrans van Jezus in zijn bezit heeft. Het klooster is in 1995 op de nationale culturele erfgoedlijst komen te staan.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

18.5km: Blanský Les

blansky_les_s.jpg
Blanský Les is 21.235 ha groot en is een waar paradijs voor de buitensporter. Het gebied heeft in 1990 de status van natuurreservaat gekregen en ligt in de districten České Budějovice, Český Krumlov en Prachatice. Het is een gebied met grote ecologische waarde in het lagergelegen gedeelte van Šumava. Het hoogste punt wordt gevormd door de berg Kleť met 1084 meter.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart