business trip to
town_top.jpg
Šumava is een bijzonder landelijk gebied met slechts een aantal grotere steden. Het grootste deel van het gebied, dat wat nu het Nationale Park is, was tijdens het communistische regime beperkt toegankelijk waardoor de natuur vrij zijn gang kon gaan. Het resultaat is een prachtig rustgevende omgeving.

Šumava is echter veel meer dan alleen maar natuur. Er zijn prachtige steden met vele historische en culturele bezienswaardigheden.

Al gedurende de middeleeuwen waren de steden Kašperské Hory, Vimperk en Prachatice zeer belangrijke steden langs de goud routes De stad Český Krumlov was al sinds 1749 de hoofdzetel van het Huis van Schwarzenberg. Een van de meest machtige aristocratische families van het land. In de wat meer recentere geschiedenis Emil Škoda werd erg belangrijk voor de stad Pilsen en haar metaal industrie. De sporen hiervan zijn door de stad heen terug te vinden. Maar ook op het gebied van moderne kunst heeft Šumava veel te bieden. De bekende expressionistische schilder Egon Schiele leefde lange tijd in het zuidelijke deel van Šumava en schilderde veel stadsgezichten van de stad Český Krumlov.

De informatie over de steden op deze website is ingedeeld per district (okres). Om een district te selecteren kunt u op de kaart aan de rechterkant klikken op het district van uw keuze of u klikt op de link van het district in de menubalk.