business trip to

Klatovy

Archeologisch dorp Prášily

archeopark_prasily_s.jpg
Archeological village Prášily - Hoe heeft het leven van de Kelten eruit gezien? Het archeologische dorp in Prášily geeft meer informatie omtrent het leven van de Kelten in dit gebied in Tsjechië.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Bílá Strž

bila_strz_s.jpg
Het natuurreservaat Bílá Strž is bekend door de gelijknamige waterval. Het is onderdeel van het Nationaal park Šumava en is 97 ha groot. Het natuurreservaat is in het verleden opgericht om de 14 meter hoge waterval en de mooie vallei waar hij in ligt, te beschermen. De wanden van de vallei zijn nog bedekt met resten van het oerbos.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Kasteel Velhartice

hrad_velhartice_s.jpg
Het kasteel Velhartice werd in de 13e eeuw gebouwd. Imposant stijgt het uit boven de lieflijke vallei van de rivier de Ostružna uitkijkend op de heuvels van Šumava. Het kasteel heeft naam gemaakt doordat het eigendom was van Bušek van Velhartice welke kamerheer was van koning en keizer Karel de Vierde. Het kasteel van Velhartice is een opvallende bezienswaardigheid. Aan de éne kant door zijn romantische uitstraling maar juist ook door zijn duidelijk zichtbare onneembaarheid.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Cerné jezero (Het zwarte meer)

cerne_jezero_s.jpg
Het grootste natuurlijk gevormde meer in Tsjechië is Černé jezero (Het zwarte meer). Dit meer heeft zijn naam gekregen door de zwart uitziende waterspiegel die het meer een mysterieuze aanblik geeft.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

JOSKA Kristall

sklarna_Bodenmais_s.jpg
Bij Joska Kristall bevindt u zich in de schitterende wereld van kristal en glas. De glasproducent bevindt zich in het dorpje Bodenmais, zo'n 24 km over de grens vanaf Železná Ruda. Behalve het bezichtigen van het glas kunt u ook zien hoe het gemaakt wordt en ook kunt u zelf aan de slag met glasblazen of het beschilderen en graveren van glas.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Kasteel Kašperk

kasteel_kasperk_s.jpg
Hoog boven het stadje Kašperské Hory verheven ziet u de omtrekken van kasteel Kašperk. De twee torens van kasteel Kašperk zijn erg opvallend en zijn in de wijde omtrek te zien. Het kasteel werd in de 14e eeuw door Karel IV gebouwd om de goudmijnen en de goudroutes in de gaten te houden.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Kasteel en Galerie Klenová

kasteel_klenova_s.jpg
Op 6 kilometer van Nyrsko, richting Klatovy, vind u kasteel Klenová. Van het originele middeleeuwse kasteel vind u alleen de ruïnes nog terug. Boven op de oude ruïne is in de 17e eeuw weer een renaissance kasteel gebouwd. Ook dit kasteel is in de loop der eeuwen in verval geraakt en is daarna weer in Neo-Gotische stijl opgebouwd.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Kasteel Rabí

kasteel_rabi_s.jpg
Het kasteel Rabí is de grootste burchtruïne van Bohemen en ligt op 8 kilometer van Sušíce langs de rivier de Ulova. Het is een bijzonder oud kasteel dat voor het eerst beschreven is in de twaalfde eeuw, echter niemand weet precies hoe oud het is.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart