business trip to

Strakonice

Hussieten slagveld Sudoměř

sudomer_s.jpg
Het dorpje Sudoměř heeft faam gemaakt als de plaats waar de eerste overwinning van de Hussieten plaatsvond op 25 maart 1420. Het plaatsje is gelegen 10 km oostelijk van de stad Strakonice, op een hoogte van 383 meter. Dichtbij het dorp zijn er drie vijvers (met beschoeiingen) en een kleine heuvel bedekt met bomen - dit was de plaats van de beroemde veldslag tussen de Hussieten en patricische soldaten.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Kasteel Strakonice

kasteel_strakonice_s.jpg
Dit gotische kasteel stamt uit het eind van de 12e eeuw. Het is gebouwd in opdracht van de Bavor familie van Strakonice. In 1243 werd een deel gedoneerd aan de Johannieterorde. Bezienswaardig zijn de kerk van St Procope, de kapittelzaal en een klooster met unieke gotische schildering. De Rumpál toren geeft een geweldig uitzicht over de stad.

Adres: Zámek 1, 38601 Strakonice | Geopend Di-Zo 9:00h-16:00h.

    Bekijk het op de kaart

Leerpad Švanda dudák

leerpad_strakonice_s.jpg
Ongeveer tweehonderd jaar geleden leefde in de omgeving van Strakonice een beroemde doedelzakspeler, genaamd Švanda. De beroemde Tsjechische toneelschrijver J.K. Tyl schreef een toneelstuk gebaseerd op het leven van deze doedelzakspeler. Je kunt in de voetstappen treden van Švanda op het 15 km. lange leerpad door de omgeving van Strakonice.

Startpunt: Bij de toegang van het kasteel van Strakonice.

    Bekijk het op de kaart

Ruïne van kasteel Prácheň

prachen_castle_s.jpg
De kleine ruïne van het kasteel Prácheň is gelegen op de top van een heuvel, torenend boven de rivier de Otava, net buiten de stad Horažďovice. Het kasteel ws in het verleden een Slavische verstevigde veste en de bouw eindigde aan het eind van de 13e eeuw. In 1315 gaf Jan van Luxemburg de veste kasteelrechten en Bavor de derde van Strakonice bouwde op de plaats van de veste een gotisch kasteel. Gedurende de 16e eeuw raakte het kasteel verlaten en verwaarloosde tot de ruïne die het nu is. De ruïnes zijn geopend voor publiek.

    Bekijk het op de kaart