business trip to

Písek

Kasteel Zvíkov

hrad_zvikov_s.jpg
Het koninklijk kasteel van Zvíkov vlakbij het kleine plaatsje Zvíkovské Podhradí is waarschijnlijk gebouwd geweest in opdracht van de Tsjechische koning Přemysl Otakar II in de 13e eeuw. Kasteel Zvíkov torent hoog uit op de rotsen waar de rivier de Otava uitmondt in de Vltava met als resultaat een prachtig romantisch plaatje.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Kasteel Orlík

orlik_s.jpg
Voordat het Orlík stuwmeer gevuld was lag het kasteel Orlík indrukwekkend 60 meter boven het waterniveau van de rivier op een grote rots. Het van origine gotische kasteel uit de 13e eeuw werd in het midden van de 19e eeuw herbouwd in nieuw gotische stijl. Het kasteel biedt historische interieurs met waardevolle kunst collecties, een ridderzaal, salons, bibliotheken, een wapenarsenaal, een jachtzaal en een kapel.

Adres: Zámek Orlík, 398 07 Orlík nad Vltavou | Geopend: 9:00h-16:00h, jun-aug 9:00h-18:00h.

    Bekijk het op de kaart

Jarník

jarnik_s.jpg
De heuvel Jarník(609 m) is één van de hoogste toppen van de Písecké Hory (Písek Gebergte). De heuvel ligt ongeveer 3 km ten oosten van de stad Písek. Op de top is een uitzichttoren geplaatst. Vanaf deze toren kunt u genieten van prachtige vergezichten over de omgeving waaronder de steden Týn nad Vltavou en Písek. De restanten van de goudwinning uit het verleden zijn te vinden op de zuidwest helling van de heuvel - een verlaten put met de overblijfselen van tunnels.

    Bekijk het op de kaart

Monument Lety

lety_s.jpg
De locatie van het voormalige concentratiekamp van Lety is op 23 april 1998 uitgeroepen tot cultureel monument van het Ministerie van Cultuur van de Tsjechische Republiek. Op deze plaats zijn de gevangenen van het vernietigingskamp in Lety begraven liggen. Er is een monument ter gedachtenis "voor de slachtoffers van het vernietigingskamp voor zigeuners in Lety" onthuld in 1995. Het vernietigingskamp zelf bestaat niet meer.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart