business trip to

Český Krumlov

Lipnomeer

lipnomeer_s.jpg
Het Lipnomeer ligt ongeveer 30 kilometer van het historische stadje ČeskÝ Krumlov. Na de bouw van de dam in de Vltava is het 48 kilometer lange Lipnomeer ontstaan en dit is daarmee het grootste meer van Tsjechië.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Dívčí Kámen

divci_kamen_s.jpg
Het Dívčí Kámen, oftewel Meisjessteen, middeleeuws kasteel werd gebouwd bovenop een rotsklif hoog beven de samenstroming van de Křemžský Vltava. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de Rosenberg´s in 1349

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Schwarzenberský plavební kanál

svarcenbersky_kanal_s.jpg
Het Schwarzenberský plavební kanál is een kanaal dat gebouwd is om hout tussen de rivieren de Vltava en de Donau te vervoeren. De diepe wouden van Šumava waren nog niet ontsloten en er waren nog geen rendabele manieren om hout te vervoeren naar de steden die het hout nodig hadden.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Zlatá Koruna

zlata_koruna_s.jpg
Vlakbij Český Krumlov ligt het cisterciënzerklooster Zlatá Koruna (De gouden kroon). De naam De gouden kroon is aan het klooster gegeven omdat het klooster een doorn uit de doornenkrans van Jezus in zijn bezit heeft. Het klooster is in 1995 op de nationale culturele erfgoedlijst komen te staan.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Čertova Stěna

certova_stena_s.jpg
Čertova Stěna oftewel de duivels muur is een opmerkelijke geologische formatie. Het is een beschermd natuurgebied direct gelegen aan de rivier de Vltava tussen de beide stuwmeren van Lipno. Bij het binnengaan van het steile ravijn zie je meteen een grote rots opgebouwd uit granietbrokken.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart