business trip to

České Budějovice

Blanský Les

blansky_les_s.jpg
Blanský Les is 21.235 ha groot en is een waar paradijs voor de buitensporter. Het gebied heeft in 1990 de status van natuurreservaat gekregen en ligt in de districten České Budějovice, Český Krumlov en Prachatice. Het is een gebied met grote ecologische waarde in het lagergelegen gedeelte van Šumava. Het hoogste punt wordt gevormd door de berg Kleť met 1084 meter.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Kasteel Červená Lhota

Cervena_lhota_s.jpg
Het kasteel, idyllisch gelegen op een kleine rotswand in het midden van een vijver, is een populaire filmlocatie voor vele Tsjechische sprookjesverfilmingen. In het verleden was de naam van het kasteel "Nová Lhota" oftewel Nieuw dorp maar in de 17e eeuw wijzigde de naam in "Červená Lhota" - Rood dorp vanwege de gebruikte pleistering en het rode dak.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Červené Blato

cervene_blato.jpg
Het natuurreservaat Červené Blato (letterlijk vertaald "rode modder") is een deel van het beschermde natuurgebied Třeboňsko. Door het natuurreservaat loopt een natuurleedpad met een lengte van 3 kilometer. Onderweg wordt op educatiieve borden informatie gegeven over de geschiedenis van het turfsteken in deze regio en over de ecologische waarde van het natuurgebied. Het natuurleerpad is toegangelijk vanaf de parkeerplaats nabij Jiříkovo údolí.

    Bekijk het op de kaart

Ruïne van kasteel Dobronice

Dobronice_s.jpg
De ruïne van het kasteel van Dobronice is gelegen op 7 kilometer van Bechyně, boven de rivier de Lužnice. Kasteel Dobronice werd gebouwd gedurende de eerste helft van de 14e eeuw. In 1455 was het in het bezit van de Rožmberk familie.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Židova strouha

zidova_strouha_s.jpg
Het natuurmonument Židova strouha is gelegen langs de gelijknamige stroom in het Táborská Pahorkatina hoogland, ongeveer 2 km ten zuiden van de stad Bechyně.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Kasteel Hluboká

kasteel_hluboka_s.jpg
Het kasteel van Hluboká nad Vltavou is een van de bekendste kastelen van Tsjechië. Het is gebouwd in de neogotische stijl naar het kasteel in Windsor.

Lees hier verder    Bekijk het op de kaart

Klooster Třeboň

klaster_trebon_s.jpg
Het Augustijner klooster werd in 1376 in opdracht van de Rozmberk familie, één van de rijkste en invloedrijkste families uit de geschiedenis van Tsjechië, gebouwd op de plaats van een oude kerk. Als snel hierna speelde dit klooster een dusdanig invloedrijke rol in de regio dat de stad Třeboň een belangrijk centrum werd op het gebied van educatie en kunst. De oudste goed bewaard gebleven delen van het kloostercomplex zijn de kloostergangen uit de 14e eeuw. In het midden van de klooster tuin is een 17e eeuwse stenen fontein gelegen. Een Engelstalige rondleiding door het klooster en de kloosterkerk van de heilige Jiljí zijn alleen mogelijk na reservering.

Adres: Římskokatolická farnost Třeboň, Husova 142/II, Třeboň | Tel.: 732 251 103

    Bekijk het op de kaart