business trip to

Zlatá KorunaVlakbij Český Krumlov ligt het cisterciënzerklooster Zlatá Koruna (De gouden kroon). De naam De gouden kroon is aan het klooster gegeven omdat het klooster een doorn uit de doornenkrans van Jezus in zijn bezit heeft. Het klooster is in 1995 op de nationale culturele erfgoedlijst komen te staan.

zlata_koruna_1.jpgHet klooster is een grote toeristische trekpleister. Er zijn natuurlijk altijd veel toeristen in het nabijgelegen Český Krumlov en dit is een prachtig uitstapje vanuit de stad. Het klooster heeft dan ook veel te bieden.


zlata_koruna_2.jpgNaast het klooster is er een kerk en zijn er verschillende kapelletjes en woonvertrekken en een tweedehands boekenwinkel.

Met name de verschillende interieurs zijn bijzonder fraai, u vind er prachtige fresco's en weelderige meubelen naast sommige sober aandoende inrichtingen die passen in een klooster. Het hele interieur straalt het rijke verleden van het klooster uit. Daarnaast is er een permanente tentoonstelling over "De Letteren in Zuid-Bohemen".

Naast het klooster is een domkerk gebouwd. Dit is de op twee na grootste Domkerk in Bohemen. De kerk is gebouwd in de vroeggotische bouwstijl. In de kerk is het lichaam van koning Ottokar II bijgezet, hij heeft in 1269 dit klooster laten bouwen.

Als u Zlatá Koruna gaat bezoeken, trek er dan in ieder geval een halve dag voor uit.


Bekijk het op de kaart

Openingstijden:
-dagelijks maar niet op maandag.
-april, mei, september, oktober: : 9:00 - 12:00, 13:00 - 16:00
-juni, juli en augustus: : 9:00 - 12:00, 13:00 - 17:00

Kijk op deze website voor de actuele openingstijden.