business trip to

LipnomeerHet Lipnomeer ligt ongeveer 30 kilometer van het historische stadje ČeskÝ Krumlov. Na de bouw van de dam in de Vltava is het 48 kilometer lange Lipnomeer ontstaan en dit is daarmee het grootste meer van Tsjechië.

kaart_lipno_1.jpgDe dam is in de jaren 50 aangelegd om een waterkrachtcentrale te bouwen en om de waterstand te kunnen reguleren in de regio. De dam met de centrale, bevindt zich aan de zuidkant van het meer. Het meer en de omgeving zijn bijzonder mooi en sluiten goed aan bij het Nationaal park Šumava.

Het Lipnomeer is nu een groot watersportcentrum geworden. Hier kunt u als watersportliefhebber heerlijk zeilen, windsurfen, waterskiën en kanovaren. Er zijn ook rondvaartboten waarmee u 1-2 uur kunt rondvaren voorzien van een hapje en een drankje.

Het Lipnomeer is ook bekend om zijn rijke viswater en zit vol met karper, snoek en baars. Menig sportvisser logeert op een van de vele campings rond het meer.


lipnomeer_1.jpg


Overal verrijzen hotels, campings, vakantieparken en restaurants. Dit is begrijpelijk want nergens in de regio vindt u zo'n mooi meer van deze omvang. Als u een watersportvakantie wilt, dan is het Lipnomeer ongetwijfeld de beste plek voor uw vakantie in Tsjechië.


Bekijk het op de kaart