business trip to

Kasteel KašperkHoog boven het stadje Kašperské Hory verheven ziet u de omtrekken van kasteel Kašperk. De twee torens van kasteel Kašperk zijn erg opvallend en zijn in de wijde omtrek te zien. Het kasteel werd in de 14e eeuw door Karel IV gebouwd om de goudmijnen en de goudroutes in de gaten te houden.

kasteel_kasperk.jpg Het kasteel ligt op een strategisch goed gekozen plaats langs de toenmalige Tsjechisch-Bavarische grens. In 1585 heeft de gemeente Kašperk het kasteel gehuurd en het uiteindelijk in 1616 aangekocht. Kašperk heeft het kasteel niet goed onderhouden en het is in verval geraakt en delen van het kasteel werden als bouwmateriaal aangewend voor andere gebouwen.

In de 19e eeuw werd er weer begonnen met de reconstructie van het kasteel. De reconstructie is nog steeds aan de gang en het kasteel wordt van binnen en van buiten in de orginele staat terug gebracht.

In het kasteel vind u een expositie over de historie van het kasteel en de historie van de goudwinning in dit gebied. U kunt het kasteel bezoeken onder begeleiding van een gids.
Het kasteel ligt in een prachtig bos met vele gemarkeerde wandelroutes.

Brengt u alvast een bezoek aan de mooie website van kasteel Kašperk en vergeet niet de [http://www.kasperk.cz/foto-hrad-kasperk]fotogalerie[/url] te bezoeken.

Bekijk het op de kaart

De rondleidingen vinden plaats dagelijks, behalve maandag, tussen 9.30u en 17.00u. In het voor- en najaar beginnen de rondleidingen om 10.00u.

In de winter november tot maart kunt u alleen op afspraak terecht met uitzondering van feestdagen, dan is het kasteel wel geopend.

Kijk voor actuele informatie over de rondleidingen op de [http://www.kasperk.cz/jazyk-en]website[/url] van kasteel Kašperk.