business trip to

Kasteel Horšovský TýnHoršovský Týn ligt zo'n 12 km ten noorden van Domažlice. De oorsprong van het kasteel ligt in de 13e eeuw. Het omvat een residentieel paleis, een indrukwekkkende kapel van de Heilige Drieëenheid en toegangspoorten aan de west- en oostzijden.

kasteel_horsovsky_tyn_2.jpgHet complex behoorde tot de bezittingen van de Praagse aartsbisschoppen. Aartsbisschop Arnošt van Pardubice startte met de eerste herbouw van het kasteel in het midden van de 14e eeuw.

De renaissancestijl kwam naar voren tussen 1547 en 1560. In die tijd bouwde de architect Agostino Galli, in opdracht van Jan van Lobkovice het bisschoppelijk paleis en effende het oppervlak van de binnenplaats van het kasteel. Zijn meest zichtbare werk was het toevoegen van onderdelen aan de buitenste muren van het kasteel.

horsovsky_tyn_1.jpgTijdens de Renaissance-periode ontwikkelde zich samen met het kasteel een nederzetting. Het plein en nabijgelegen straten zijn opgesierd met huizen in de renaissance en barokke bouwstijl.

De meest opmerkelijke onderdelen van het kasteel zijn de prachtige kapel van de Heilige Drieëenheid als ook de ridderzaal in renaissancestijl. De inrichting van de andere ruimten die te bezichtigen zijn omvatten wapens, schilderijen, tapijten en een collectie kroonluchters uit de 18e en 19e eeuw.


Doordat het kasteel en de gebouwen eromheen door de eeuwen heen zijn verbouwd en vergroot geeft het kasteel een goed beeld van de lokale bouwstijlen door de eeuwen heen. Dit maakt het kasteel meer dan het bezoeken waard.

Er is een hele goede maar beknopte website over het kasteel gemaakt in het Engels. Kijk hiervoor op deze website.Bekijk het op de kaart

Openingstijden
April zaterdag en zondag* 9:00 - 16:00
Mei dagelijks behalve maandag 9:00 - 16:00
Juni t/m Augustus dagelijks behalve maandag 9:00 - 17:00
September dagelijks behalve maandag 9:00 - 16:00
Oktober zaterdag en zondag* 9:00 - 16:00
26.12.-1.1. dagelijks 10:00 - 15:00
* op weekdagen geopend voor gereserveerde groepen van 10 of meer personen
- de laatste rondleiding start om sluitingstijd