business trip to

Židova strouhazidova_strouha_l.jpg
De Židova strouha, oftewel de Jodenstroom is de romantische vallei van de kleine beek Židova strouha welke zich een weg van ongeveer 10 kilometer lengte meandert naar de rivier de Lužnice. Het natuurmonument Židova strouha is gelegen langs de gelijknamige stroom in het Táborská Pahorkatina hoogland, ongeveer 2 km ten zuiden van de stad Bechyně.

De romantische vallei is bereikbaar via de geel gemarkeerde wandelroute welke loopt van Bechyně naar Týn nad Vltavou. De route loopt vlak langs de beek en een aantal keren moet de rivier doorwaadt worden omdat er geen brug ligt. De omgeving waardoor gewandeld wordt is onbeschrijfelijk mooi, met name het laatste deel waar je omgeven wordt door rotsformaties en grotten. Židova strouha kreeg in 1988 de status van natuurmonument. De naam van de stroom en de vallei komt waarschijnlijk van een legende. De legende beschrijft dat Joden zich in de vallei schuilhielden nadat zij beschuldigd werden verantwoordelijk te zijn voor de pestepidemie die heerste.

Bekijk het op de kaart

Handige informatie


De geel gemarkeerde route van Bechyně naar Týn nad Vltavou heeft een totale lengte van 20 kilometer. Onderweg moet de beek doorwaadt worden. Houd hier rekening mee met je schoeisel en/of weersomstandigheden!

Tussen Bechyně en Týn nad Vltavou loopt een busverbinding. Meer informatie is te vinden op www.idos.cz (Let op: op die website bevindt zicht rechtsonderaan de link naar de Engelse/Duitse versie).