business trip to

Kasteel Červená LhotaCervena_lhota_l.jpgHet waterkasteel Červená Lhota is één van de bekendste kastelen in de renaissance stijl in Tsjechië. Het is gelegen in een gebied met veel visvijvers, ongeveer 50 km ten noordoosten van České Budějovice. Het kasteel, idyllisch gelegen op een kleine rotswand in het midden van een vijver, is een populaire filmlocatie voor vele Tsjechische sprookjesverfilmingen. In het verleden was de naam van het kasteel "Nová Lhota" oftewel Nieuw dorp maar in de 17e eeuw wijzigde de naam in "Červená Lhota" - Rood dorp vanwege de gebruikte pleistering en het rode dak.

Het kasteel veranderde in zijn geschiedenis heel wat keren van eigenaar. In de 16e eeuw onderging het kasteel, op dat moment in het bezit van de familie Káb van Rybňan, zijn meest belangrijke reconstructie. Het werd verbouwd van een oncomfortabele Gothische fortificatie in een klein maar bijzonder charmant renaissance kasteel. Dit gebeurde onder leiding van de Italiaanse architect Giovanni Spazio.

Cervena_lhota_2.jpgDe tweede grote verbouwing werd uitgeoverd in 1910 onder leiding van de Duitse architect Humber Walcher von Moltheim. Deze architect heeft geprobeerd om alle tussentijdse verbouwinkjes, waardoor ook de Rococo zijn intrede had gedaan in het kasteel, te verwijderen en het geheel weer zijn originele renaissance uiterlijk terug te geven. De Engelse kasteeltuin is van een hoge botanische waarde en ook zeker een bezichtiging waard alsmede ook de kapel van de heilige drieëenheid. Het is mogelijk om boten te huren om een vaartochtje te maken rondom het kasteel.

Bekijk het op de kaart

Adres: Červená Lhota 1,
378 21 Kardašova Řečice
Tel: +420 384 384 228
Openingstijden:
- april en oktober: Za - Zo 9:30 - 12:00 en 13:00 - 17:00.
- mei en september: Di - Zo 9:30 - 12:00 en 13:00 - 17:00.
- juni t/m augustus: Di - Zo 9:30 - 12:30 en 13:00 - 18:00.