business trip to

Boubínský Pralesboubin_1.jpgBoubínský Prales (Boubín oerbos) is een prachtig bos in Šumava. Het ligt tussen Vimperk, in het noorden, en Lenora aan de zuidkant.

Het bos is genoemd naar de berg Boubín die 1362 meter hoog is en er een paar kilometer van af ligt. De berg is al van verre te herkennen aan zijn markante vorm.

Begin vorig jaar (2005) is er op de top van de berg een uitkijktoren gemaakt die een prachtig uitzicht geeft op de omgeving. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelpaden die u naar de top van de Boubín zullen leiden.

Het Boubín bos ligt aan de zuidkant van de berg en is goed bereikbaar vanaf de parkeerplaats bij Kaplice, iets ten noorden van Lenora. Het bos is bekend om zijn goed bewaarde gemengd bos en zijn oude bomen, sommige zijn wel 300 tot 400 jaar oud.boubin_2.jpg

Er is een educatieve wandeltocht die u langs de meest interessante plekken in het bos zal leiden.
Langs de route vind u 9 borden met informatie over de bijzondere flora en fauna in dit bos. De route begint en eindigt bij Boubínské Jezírko (het Boubín meer) en is ongeveer 5 kilometer lang.

Als u na deze wandeling nog zin heeft om naar de uitkijktoren op de Boubín berg te gaan dan kunt u de bewegwijzerde route volgen, dit is nog ongeveer 7 kilometer.Bekijk het op de kaart