business trip to

Hotels en pensions


Šumava heeft een groot aanbod van hotels en pensions.
Hotels vindt u in de grotere en middelgrote steden, pensions vind u eigenlijk overal.
Door de ligging dichtbij Duitsland zult u over het algemeen goed in het Duits en soms ook in het Engels kunnen communiceren met uw Tsjechische gastheren.

hotel_sleutels_1.jpgHotels:
De meeste hotels behoren niet bij een keten, maar zijn in particuliere handen.
De kwaliteit van de hotels is vergelijkbaar met de kwaliteit in andere landen maar de prijzen liggen doorgaans lager.
Als u met 2 personen reist zal overnachten in hotels doorgaans goedkoper zijn dan een verblijf in een vakantiewoning.

Pensions:
Logeren in een pension is erg populair. U zult er goedkoop kunnen logeren in een nette en schone kamer en 's ochtends staat uw ontbijt voor u klaar.
De Tsjechen zijn goede gastheren en gastvrouwen die rekening houden met uw wensen en u graag in raad en daad bij willen staan met hun kennis van de omgeving.

De pensions zijn niet alleen populair bij buitenlandse gasten, maar ook bij de lokale bevolking. Pensions zijn rondom nationale feestdagen al snel volgeboekt, houdt u hier rekening mee tijdens de planning van uw vakantie.


Wij hebben tot op heden nog geen goede lijst met beschikbare hotels en pensions op het internet kunnen vinden, de meeste sites hebben een heel beperkte lijst waar alleen de hotels in staan waar zij bemiddelingskosten voor ontvangen.
Pensions zijn erg weining vertegenwoordigd op het internet, terwijl er ter plaatse een bijzonder groot aanbod is.

Heeft u goede of slechte ervaringen met hotels of pensions in de Šumava regio, laat het ons weten. Als we een respectabele lijst kunnen verzamelen dan zullen wij deze publiceren.