business trip to

Een eigen woning


Veel Nederlanders die regelmatig in Tsjechië op vakantie zijn geweest hebben ervoor gekozen om een woning in hun favoriete vakantieland te kopen.
Als u regelmatig in Tsjechië op vakantie gaat, kan dit een goedkope manier zijn om in Tsjechië te verblijven.

De huizenprijzen zijn veel lager in Tsjechië dan in Nederland. De verwachting is echter dat de huizenprijzen ook in Tsjechië zullen gaan stijgen. Dit is met name interessant voor mensen die hun tweede huis als investering zien.
De prijzen lopen erg uiteen, maar voor een grote vrijstaande nieuwbouwwoning die al voorzien is van alle moderne gemakken, zult u zelfs minder betalen dan voor een klein appartementje in Nederland. Het kan nog goedkoper zijn als u een oude woning koopt en deze zelf opknapt. Dit is alleen interessant voor mensen die veel vrije tijd hebben.

landschap_1.jpgEen groot aantal huiseigenaren kiest ervoor om de woning te verhuren om extra inkomsten uit hun woning te krijgen.
Dit is ook interessant voor mensen die een vakantiehuis tijdens hun vakantie willen huren. Het is nu eenmaal gemakkelijker communiceren met mensen die je eigen taal spreken.

Er zijn een aantal Nederlandse makelaars actief op de Tsjechische markt. Zij kunnen u verder helpen als u besluit zelf een woning in Tsjechië te kopen.


Let op, anders dan in Nederland staan huizen niet bij 1 makelaar te koop. Een makelaar heeft dus niet het alleenrecht om een huis te koop te zetten.
De Nederlandse makelaars vragen doorgaans meer provisie voor hetzelfde huis dan hun Tsjechische collega's. Daar staat tegenover dat een Nederlandse makelaar u beter kan uitleggen wat er bij het kopen van een huis komt kijken en ze spreken uw taal.

Alvorens over te gaan tot het kopen van een huis in Tsjechië, dit geldt voor alle landen: laat u eerst goed voorlichten! Een goed startpunt hiervoor is het Tsjechisch forum waar veel ervaringsdeskundigen u wegwijs kunnen maken.